Yapay zeka (AI), hayatımızın çeşitli yönlerine hızla sızdı; eğitim bir istisna değildir. Bireysel öğrenme stilini analiz eden ve karşılayan yapay zeka algoritmaları aracılığıyla her öğrenci için kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri yoluyla verimliliğin artırılması gibi çok sayıda hükümle, ilgi alanları ve performans öğrenci sonuçları, büyüme oranlarını optimize etmeye yöneliktir
.
Ayrıca yapay zeka kullanan eğitimciler, diğerlerinin yanı sıra testler ve ödevler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan verilerini analiz ederek öğrencilerinin ilerlemesi hakkında paha biçilmez içgörüler elde edebilirler. Bu analizler, öğrenenlerin herkes için daha iyi öğrenci sonuçlarına yönelik zamanında müdahalelere izin vererek ek desteğe ihtiyaç duyduğu alanları belirlemeye yardımcı olur.
Yapay zeka ders planlaması yaparak eğitimcilere yardım edebilir !
Son olarak, yapay zeka destekli derecelendirmeyle desteklenen değerlendirmeler hakkında bilgili geri bildirim, öznel not verme uygulamalarını ortadan kaldırırken, boşluk doldurma veya çoktan seçmeli sorular gibi değerlendirmeler hakkında anında geri bildirim sağlarken, not verme süreçleri boyunca nesnelliği korurken öğretmenlerin manuel not verme çabalarında değerli zamandan tasarruf etmesini sağlar. Yapay Zeka (AI) ile öğretmenler, her öğrencinin benzersiz ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş dersler oluşturarak eğitim deneyimlerini uyarlama fırsatına sahip olur.
Maksimum etki için sunum yöntemlerini geliştirmenin yollarını önerirken daha fazla dikkat gerektiren zayıf alanları belirleyerek öğrenci verilerini öğrenme modellerini analiz eden gelişmiş algoritmalar sayesinde. Bununla birlikte, yapay zekanın yeteneklerine rağmen insan eğitimcilerin yerini almayı değil, onları destekleyici araçlarla tamamlamayı amaçladığını belirtmek zorunludur. Yakın zamanda Londra’da düzenlenen bir etkinlikte Birleşik Krallık Eğitim Sekreteri Gillian Keegan, AI’nın eğitimdeki potansiyel faydalarını vurguladı.
Bunlardan biri not verme veya ders planlama gibi bazı sıradan görevleri otomatikleştirerek eğitimcilerin üzerindeki iş yükünü azaltırken bireysel ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş geri bildirimle öğrenci katılımını artırmak ve zaman içindeki ilerlemeyi kolayca takip etmektir. Ayrıca yapay zeka, belirli öğrencilerin ekstra destek veya acilen müdahaleye ihtiyaç duyduğu alanların belirlenmesine yardımcı olur. Nihayetinde bu teknoloji, hem öğretmen memnuniyet düzeylerini hem de iyileştirilmiş öğrenci sonuçlarını olumlu yönde etkileyen dönüştürücü bir potansiyele sahiptir.